Höstmöte

När?

Den 10 november 2018

Kl. 13.00

Var?

Kansliets utrymmen

Jomalagårdsvägen 16, 22150 Jomala

Stadgeenliga ärenden - Mingel - Joel Lindholm restaurangchef på Emmaus returcafé – Gemenskap - Kaffe med dopp – Händelser 2019

Kostnad och anmälan

10 €, betalas på plats.

Anmälan görs föreningsvis.  Medlemmarna anmäler sig till sin förening! Övriga intresserade kontaktar kansliet.  Anmälningarna skall vara distriktet tillhanda tisdagen den 6.11.2018

Bilagor

Ni hittar bilagorna till föredragningslistan i kalendern till höger om detta inlägg under 10.11.2018

Önskar ni bilagorna i pappersformat från föredragningslistan kontakta kansliet. Vi jobbar mot ett hållbart samhälle.

 

 

 

Jeanette Gunnars
25.10.2018 kl. 12:10

Onsdagsträffar

Onsdagen den 30:e träffades vi och lyssnade på Jenny Pettersson när hon berättade om sin köpbefrielse, hur hon tänker runt mat, när hon inte tvättar håret med schampo mer och att ja visst blev det en slant över när man inte spontanhandlar mer.

 

Läs mer på hennes blogg:

 

Det var en jättetrevlig kväll med 25 härliga kvinnor som lyssnade och nätverkade med andra och visst var det ju så att många fick en aha-känsla och även känslan av att man inte är ensam i sina funderingar kring konsumtion och gifter i vardagen.

 

 

Nästa onsdag är den 27 september kl 18 då vi får besök av Ålands natur och miljö som denna månad kör ett tema "plastfri-september", sök upp evenemanget på facebook och se vad du kan göra för att minska plasten hemma hos dig. De kan då berätta hur det gått och vad vi Marthor kan göra för att minska plasten i våra hem.

Vi gör som vanligt, fikar och umgås. Är du Martha, ta med en icke martha! Är du inte Martha, kom som du är, alla är välkomna!

Jeanette Gunnars
05.09.2017 kl. 12:20

Härliga höst

Trots rubriken så lyser solen och vi kan ännu njuta av sommaren. Men jag som är er nya projektkoordinator har börjat jobba och sätter mig in i arbetet för tillfället i sakta mak. Vilket härligt jobb jag har fått äran att tilldelas!

Jag välkomnades med en underbar ros :)

Nu den närmaste tiden har vi sommarmarthadagen på lördag den 12.8 att se fram emot. Vi åker från Bussplan 10.30 och fortsätter mot Enklinge och skärgårdshemmanet Hermas och får sedan avnjuta en härlig abborre som tillagas av av Glada Laxen! Närmare information fås från kansliet.

 

Senare i augusti väntar möjligheternas torg samt att vi skall få till lite kansli-fika med lite intressanta berättare. Mer info kommer så fort allt är klart!

Tveka inte att kontakta mig! Jag ser fram emot att lära känna er!

Ha det gott

 

Jeanette G

 

Jeanette Gunnars
08.08.2017 kl. 11:07

Vårig lunch

Känns som man vill börja smyglaga vårmat. Lite snö utanför hindrar inte mig

Linda Löfman
20.03.2016 kl. 09:58

Kvällens Mellosnacks

Ikväll blir det frukt- och grönsaksfat framför TVn. Faktiskt riktigt färggrant och gott. Man glömmer lätt hur just frukt och grönsaker blir mer spännande att äta bara för att man lägger upp det fint! 
Linda Löfman
27.02.2016 kl. 20:29

Granola

Här har vi lagat en plåt med hemlagad Granola. Perfekt syssla när man plockar i skåpet och hittar halvöppnade påsar med nötter, frön och gryner.

Dagens granola innehåller havregryn, hasselnötter från julen, pumpafrön, solroskärnor och kokos. Jag ringlade på lite neutral olja, honung och kryddade med ingefära och kardemumma. Rosta Granolan i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader. Rör om lite nu och då.

Linda Löfman
22.02.2016 kl. 10:07

Lyx av rester

Ibland har man mer lyx än man tror i kyl och frys. Se över lagren efter helgen och gör en stor sallad!
Linda Löfman
08.02.2016 kl. 14:00

Apelsinfrossa

Nu är det förkylningstider! Boosta ditt immunförsvar med massor av goda C-vitaminer! Apelsiner är gott i sig, men man kan också variera den på olika sätt.

Apelsinsallad med granatäpple

6 apelsiner
1 granatäpple
1 msk fint råströsocker
1/2 msk kardemumma

1. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär i tunna skivor. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna mellan de tunna hinnorna. Stöt kardemumman i en mortel och blanda med sockret. Lägg upp apelsinskivorna på ett fat. Strö över kardemummasocker och granatäppelkärnor. Låt stå svalt till servering.

Linda Löfman
04.02.2016 kl. 10:25

Egen design såklart

1 sats vetedeg

1 msk kardemummakärnor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1  ägg
11-12 dl mjöl

 

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. 
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar. 

Linda Löfman
23.01.2016 kl. 08:44

Bullbak

Vad är bättre än nybakade bullar! Och processen är också kul!

Jag brukar laga en grunddeg som sen kan bakas ut på alla möjliga sätt. 

Linda Löfman
23.01.2016 kl. 08:36